Goede trekkingfiets

Goede trekkingfiets

Al een tijd ben ik op zoek naar goede trekkingfietsen. Ik maak bijna elk weekend lange toertochten en merk dat mijn huidige fiets niet meer werkt zoals ik dat fijn vind. Een trekkingfiets fiets makkelijk tijdens lange toertochten door het lichte gewicht en de vele versnellingen. Vaak hebben de fietsen slimme snufjes en veel verstelbare onderdelen zodat het fietsen nog makkelijker is.

Ik heb nog niet besloten welke fiets ik ga kopen maar heb al wel wat op het oog. De Chamonix S30 spreekt mij erg aan door de goede productspecificaties. Deze trekkingfiets heeft 30 versnellingen, hydraulische remmen en is erg licht van gewicht. Ook de remmen zijn erg sterk en het stuurpen is verstelbaar. Ik wil echter eerst een testrit maken voordat ik echt besluit om deze fiets te nemen en heb voor volgende week een testrit ingepland staan.1

Wel of geen fietsverzekering?

Ik ben ook al een aantal dagen op internet aan het kijken naar fietsverzekering aanbieders. Ik twijfel nog of ik een fietsverzekering wil afsluiten omdat ik de fiets erg goed op slot doe en een schuur heb waar ik hem altijd veilig kan opbergen. Als ik op pad ben is de kans er natuurlijk alsnog dat hij gestolen wordt of dat er schade aan de fiets komt. Ik ben daarom geneigd een verzekering af te gaan sluiten. Bij www.fietsverzekering.nl kun je kiezen uit een doorlopende fietsverzekering en een kortlopende fietsverzekering. Je betaald of eenmalig een bedrag voor drie jaar of een maandelijks bedrag. De complete verzekering heeft veel voordelen voor een lange afstandsfietser zoals ik. Ik heb echter helemaal geen ervaring met fietsverzekeringen en wil daarom eerst nog even bellen met de aanbieder. Heeft iemand van jullie ervaring met een fietsverzekering? Zo ja, kun je me vertellen hoe dit bevalt?

Reageren is niet mogelijk.